Csillogó fürdőszoba, otthoni praktikákkal

A fürdőszoba tisztítása mind egészségügyileg, mind esztétikailag fontos. Nem is gondolnánk, de rengeteg baktérium képes megbújni a fürdőszoba számos pontjában, amik akár komoly megbetegedéseket is okozhatnak.

Csillogó fürdőszoba

A fürdőszoba tisztítása mind egészségügyileg, mind esztétikailag fontos. Nem is gondolnánk, de rengeteg helyen képes megbújni avízkő és a penész, amik akár komoly megbetegedéseket is okozhatnak. Cikkünkben bemutatjuk a fürdőszobai eszközök tisztításának legpraktikusabb módszereit!

A fürdőszobáról

A fürdőszoba napi szinten ki van téve a különböző megpróbáltatásoknak. A forró víz által keletkezett pára a falak penészesedéséhez vezet, a kifröccsenő víz helyén vízkő keletkezhet a csapokon, tusolók falán, Emellett rengeteg kórokozónak meleg ágya ezen helyiség.

Ha elhanyagoljuk a lakrész takarítását, az ott lévő berendezések élettartama is könnyebben csökkenhet. Ezekért is nagyon fontos, hogy rendszeresen és megfelelően legyen takarítva.

Ha a bolti vegyszereken túl, jól bevált házi praktikákat keresel, jó helyen jársz! Ezen cikksorozatunkban megosztjuk a legjobb házi módszereinket, amivel csak úgy csillogni-villogni fog a fürdőszobád.

A pH-ról – A felület nem mindegy

Fontos pár szót ejtenünk arról, hogy milyen kémhatású vegyszert milyen felületen lehet biztonsággal, eredményesen használni anélkül, hogy kárt tenne az adott felületen. Beszélhetünk savas kémhatású vegyszerekről, mint a háztartási sósav, lúgos kémhatású vegyszerekről, mint a szalmiákszesz, illetve a semleges kémhatású vegyszerekről is, mint például a mosószóda.

A lúg zsíroldásra jelent hatékony megoldást, míg a savak a vízkőoldásra. A savakat ne alkalmazzuk márvány, zománcozott, illetve mészkő felületen, ugyanis kárt tehet bennük!

Vegyszer kisokos

Egy boltba belépve temérdek zsíroldó, vízkőoldó és fertőtlenítő sorakozik előttünk a polcokon, amelyek a dugulás megszüntetésével vagy éppen a penész ellen veszik fel a harcot.

Zsíroldó vegyszerek közé sorolható például a Cillit Bang, a Cif, illetve a trisó. Ezek használata könnyű, nem sok munkát igényel, viszont nem feltétlen olcsó és környezetkímélő.

Vízkőoldók csoportjába tartozik a Cillit, a Frosch és a háztartási sósav. Az ecetsav, citrom és szódabikarbóna a háztartásban előforduló vegyszereket színesíti.

Penész elleni szerek közé soroljuk a Szavo-t, Hypo-t, de emellett a bórax is hatásos, de ezen problémára szintén jó megoldás az ecetsav és a só is.

Duguláselhárításban segítséget nyújthat a Domestos, Cilit Bang és Mr Muscle, de otthon még használhatunk ecet-, és citromsavat, illetve a szódabikarbónát.

Végül, de nem utolsó sorban, a Domestos, Hypo és a Brado a fertőtlenítők csoportjába tartozik, az ecetsavval együtt.

Házi praktikák - Vannak olyan hatásosak, mint a bolti vegyszerek?

A válasz igen! Sok esetben meg lehet oldani filléres hozzávalókkal a takarítást és ugyan olyan tisztaságot adnak a fürdőszobánknak, mint a bolti vegyszerek! Ezek kevésbé veszélyesek mind számunkra, mind a környezetre nézve. Persze azért még mindig sokan vannak, akik ebben nem bíznak, mert nem ismerik ezek hatását. Pedig rengeteg szép eredmény érhető el háztartási szerekkel is!

Fürdőszoba

Keverem-kavarom - Határozottan rossz ötlet!

Sokan úgy vélik, hogy ha összeöntenek különböző vegyszereket, akkor hatékonyabb lehet a tisztítás, ám tévúton járnak, ugyanis rosszabb esetben mérgező gázok szabadulhatnak fel, ami kisebb, zárt helyiségben nagyobb gondot okozhat.

Fontos, hogy használat előtt mindig olvasd a vegyszer papírján található tájékoztatót, a rendeltetésszerű használat érdekében.

Út a ragyogó csempékig

A csempék remekül helyt állnak még azokban a helyiségekben is, melyek a leginkább igénybe vannak véve, ki vannak téve gőznek, nedvességnek, ám fényességük idővel megkophat, a használat függvényében.

Mindenki szeretné, ha ez nem következne be vagy visszafordítható lenne, ami persze nem lehetetlen, a megfelelő tisztítószer és a takarítás rendszerességének segítségével. Az első lépés, hogy tudjuk, milyen fajta csempével állunk szemben, ugyanis nem mindegy, milyen tisztítószert alkalmazunk például egy kő-, vagy kerámia csempén.

A kerámia csempét univerzális tisztítószerekkel vagy mosogatószerrel érdemes tisztítani, míg a kő csempét lúgos alapú tisztítószerekkel. Amennyiben a házi praktikákat pártolja, akkor a szódabikarbónát, sót, trisót vagy a citromsavat és ecetsavat ajánljuk.

Csempe és kád tisztítása

Először is egy száraz ronggyal tisztítsa meg a csempét a portól. Ezt követően érdemes gőzt csinálni, hogy a szennyeződések fellazuljanak, így könnyebben tud megszabadulni tőlük. Szódabikarbónából vagy sóból, ecetsav segítségével készítsen sűrű pasztát, majd vigye fel a tisztítani kívánt felületre. Mint egy arcmaszkot, hagyja állni egy fél órán át. A még hatásosabb eredmény érdekében, a tisztítani kívánt felületet dörzsölje át fogkefével! A fél óra elteltével mossa le a csempét tiszta vízzel, majd törölje át száraz ronggyal, hogy elkerülje a csíkozódást.

A rettegett fugatisztítás

Ha már csempe tisztításról beszélünk, mindenképp meg kell említenünk a fuga karbantartásának módját is. A fuga felülete nagyon hamar hajlamos bepiszkolódni, elszíneződni. Ha nem kezeljük rendszeresen, remek otthont nyújthat a különböző baktériumoknak is, emellett a penész is könnyen megjelenik rajta.

Fuga tisztítás

Tisztításánál remekül beválik az ecet, szódabikarbóna, citromsav. Ezeknek vízkőoldó, fertőtlenítő és gombaölő hatása van. Fontos viszont megjegyezni, hogy ecetet színes fuga esetén nem ajánlatos alkalmazni, ugyanis kifakíthatja azt.
A fugatisztítás menete megegyezik a csempe tisztítással.

Tiszta kád, egy kis erőfeszítéssel

A kádat, mint a toalettet minden nap használjuk, ennek értelmében hamarabb is telepednek meg rajtuk a szennyeződések, illetve a vízkőképződésnek is fokozottan ki van téve. Azonban, még mielőtt neki esnénk bármilyen tisztítószerrel suvickolni, érdemes tisztában lenni azzal, hogy milyen anyagból is van a takarítandó felület.

Az akril kádak ellenállnak az erősebb tisztítószereknek, ám ugyanakkor a különböző szemcsés anyagok kárt is tehetnek benne, ugyanis felsérthetik a felületét. Ezzel ellentétben a lemezkádakat erősebb vegyszerekkel nem szabad kezelni, mert az kárt tehet bennük. Az elsőként említett kádtípus takarítható ecettel, és alkohollal, míg az utóbbi inkább szódabikarbónával és sóval.

A lemezkád ammóniával is tisztítható, bár ennek alkalmazását nem ajánljuk. Az ammónia vízzel összekeverve egy kellemetlen szagú gázzá válik, ami erősen mérgező. Ha mindenképpen ezt akarja használni, mindenképpen szellőztessen és használjon maszkot! Emellett ügyeljen a teste jelzéseire! Ha mellkasi fájdalmat, légzési nehézségeket, száj és a torok fájdalmat érez, azonnal forduljon orvoshoz!

Amennyiben az általános ecetsavas megoldást választja és az a felületnek is megfelelő, akkor engedje majdnem tele a kádat vízzel és nagyjából két liter ecetet öntsön bele. Az oldatot hagyja hatni legalább egy fél óráig, aztán engedje le a vizes oldatot a lefolyón, ezáltal az is tisztítva. Ezután jól mossa-, és sikálja ki a kádat, ha szükséges, súrolja át még egy kefével.

Kád tisztítás

A kád takarítása közben ne feledkezzen meg a zuhanyrózsáról sem, több bacilus bújhat meg rajta, mint gondolná! Az eszköz felületét nedvesítse meg, majd sikálja át egy kevés szódabikarbónával. Erre a célra alkalmazhat egy régebbi fogkefét, a kisebb, nehezebben hozzáférhető felületek eléréséhez. Ezt követően egy tiszta zacskóba töltsön citrom- vagy ecetsavat, hígítsa fel egy kis vízzel, majd kösse rá a zacskót a zuhanyrózsára. Ezt az oldatot hagyja állni egy órán át. A zacskó leszedése után, ha szükséges súrolja meg a felületet és törölje szárazra.

Zuhanyrózsa tisztítás

Fürdőszobai berendezések tisztántartása

A mosógép és a szárítógép egyik legnagyobb ellensége a vízkő, mely a keményvíznek köszönhetően elkerülhetetlen. Ezen oknál fogva, kisebb lesz a hatékonysága a mosószereknek, illetve előfordulhat, hogy nem túl kellemes illatot fog árasztani magából a kimosott ruhadarab. Továbbá, ha nem tartjuk karban az eszközünket, azzal az élettartamát is megrövidíthetjük.

A megoldást a szódabikarbóna, ecetsav, citromsav jelenti, de remekül alkalmazhatóak a citrusok, ennek köszönhetően a frissebb, illatosabb lesz az a mosógép. A feladat egyszerű: Öntsd a dobba az ecetsavat vagy citromlevet, majd add hozzá a szódabikarbónát és indíts el egy üres mosást. Ugyanezt az anyagot töltsd bele a mosógép adagolójába is, hogy még jobb sikereket érj el.

Mosógép tisztítás

Csillogó csaptelepek

A csaptelepek, akár a fürdőszobában, akár a konyhában van, minden nap ki vannak téve a hőnek, savas, illetve lúgos anyagoknak. Kezdetben a csaptelepek szépen csillognak, de lassan megfakul a fényük, aminek legfőbb oka a vízkő.

Ezen problémára szódabikarbóna és az ecetsav nyújtja a legjobb házi megoldást, de a citromlével, citromsavval és a konyhasóval is szép hatást érhet el. Sőt, ha különböző citrusok héjával dörzsöli át a vízköves felületet, az is segít eltüntetni a problémás részeket!

Amennyiben csak az ecetsavval szeretne dolgozni, akkor a következőt kell tennie: Fogjon egy fogkefét és mártsa bele 20%-os ecetbe, majd dörzsölje át vele a tisztítani kívánt felületet. Ezt követően mártsa bele egy rongyot az ecetbe, majd tekerje be vele a csapot. Hagyja hatni egy órát, majd újra dörzsölje át fogkefével, befejezésül törölje szárazra a csapot.

Csaptelep és WC

Ha szeretné bevonni a szódabikarbónát is a folyamatba, akkor mártson egy fogkefét egy kis vízbe, majd szódabikarbónába és dörzsölje át vele a vízköves felületet. Ezután egy nejlonzacskóba töltsön háztartási ecetet, majd kösse rá a csapra, amilyen erősen csak tudja. Hagyja hatni kb. egy órán át, majd mossa le tiszta vízzel. A hatás nagyszerű lesz!

A WC tisztasága

Nem is szükséges részletezni, hogy a toalett igen nagy fertőzések melegágya lehet, ha nincs megfelelően tisztítva. Ezért fontos, hogy sűrűn, legalább hetente egyszer takarítsa meg!

Léteznek különbőző fertőtlenítő zselék, tisztító golyók, melyek minden egyes öblítésnél kifejtik a hatásukat. Kaphatóak különböző fertőtlenítő kendők a boltban, melyekkel át kell törölni az ülőkét, így járulva hozzá a tisztább körülményekhez. Ezek hasznosak, azonban érdemes hetente végezni egy alaposabb takarítást, melyben nem csak a csésze, ülőke és a tartály tartozik bele, hanem a körülötte lévő környezet is. Érdemes aprólékosan takarítani, ugyanis a legkisebb, jelentéktelennek tűnő helyeken is megbújnak a makacs szennyeződések.

A csészénél a leggyakoribb problémát a keményvíz okozhatja. Ezt a problémát a szódabikarbóna-ecetsav kombinációval tudjuk a leghatékonyabban megoldani. Ha ecetsav nincs otthon, alkalmazható citromsav és borecet is.

Öntsön a csészébe két-három deci háztartási ecetet vagy borecetet. Amennyiben ecetsavat alkalmaz érdemes a 20%-os változatát használni, a tisztább eredmény miatt. Ezt követően szórjon bele egy csésze szódabikarbónát, aztán hagyja hatni egy bő fél órát, majd kefével dörzsölje át és öblítse le. Fontos, hogy használjon gumikesztyűt, illetve szellőztessen rendszeresen. Az ülőke és a padló felmosásához is használhat ecetet.

WC tisztítása

WC kefe - Nem is gondolnád!

A WC kefe az egyik legpiszkosabb fürdőszobai kellék, de nagyon könnyen tisztítható a következő módszerrel. Tegye a WC kefét egy műanyag dobozba, (egy olyan dobozt válasszon, amit más célra ezután már nem fog használni, vagy ki szeretne dobni,) majd öntsön rá mosogatószeres meleg vizet. Tegyen hozzá 1/2 bögre szódabikarbónát, 2 kanál sót, 1/4 bögre ecetet. Egy óra elteltével a WC kefe olyan lesz mintha új lenne!

Duguláselhárítás

Sok kellemetlenséggel jár az eldugult lefolyó, illetve toalett. Számos módon, akaratunk ellenére is bekövetkezhet ez az állapot. Amikor mosogatunk, étel maradékok jutnak a lefolyóba, borotválkozáskor szőr, illetve hajmosáskor viszonylag nagy mennyiségű haj. Ezen kívül olyan egyszerű dolgok is vethetnek duguláshoz, mint a kézmosás, ugyanis a szappan zsíros, ami megtapad a lefolyó falán, ami hosszabb idő után duguláshoz vezethet.

Egyre elterjedtebb a WC-be dobható nedves törlőkendő, ám még mindig olcsóbb és több helyen kapható az ennek nem lehúzható változata. Sokan nem törődnek ezzel és mégis a WC-be dobják. Persze az első pár darabnál nincsen nagy gond, de ahogy tartja a mondás, sok kicsi sokra megy, így, ahogy egyre többet dobunk bele, szépen lassan eldugul, főleg ha kis mennyiségű vízzel öblítjük le.

Ügyeljen arra, hogy mit húz le a lefolyón, használjon szűrőket, amelyek meggátolják a dugulás gyakori kialakulását. Fontos, hogy ezt is rendszeresen tisztítsa és a beleakadó hajszálakat szedje ki belőle!

Dugulás elkerülése

Azonban, ha megtörtént a baj, akkor ideje elhárítani azt! Ha a házi praktikák mellett döntött, javasoljuk a szódabikarbóna ecetsav együttesét. Szórjon a lefolyóra szódabikarbónát, öntse le ecettel, majd egy vizes ronggyal terítse le. Körülbelül egy fél óra múlva vegye le róla a vizes rongyot és ellenőrizze, hogy mennyire volt hatásos ez a módszer. Szódabikarbóna helyett használhat trisót vagy konyhasót, ecetsav helyett meg jó lehet a citromlé és a citromsav is.

Az általunk említett házi praktika a kisebb dugulásra jelent megoldást, ha nagyon nagy a baj, mindenképpen tárcsázza egy szakember számát!

Az üveg zuhanykabin

Az igazi üvegből készült zuhanykabint sokkal könnyebb megtisztítani, mint a műüvegből készült verzióját. Az előbb említett változatnál az odaszáradt vízcseppek könnyebben észrevehetőek. Javasoljuk, hogy minden használat után törölje le a vízcseppeket, ezzel meghosszabbítva élettartamát. Ehhez használjon egy jó nedvszívó képességgel rendelkező rongyot és mindenképp kerülje azokat a tisztító eszközöket, ami megkarcolhatja az üveget! A rongy mellett egyre nagyobb teret nyer a kézi gumilapát is, ami segítségével pár mozdulattal le tudja húzni az összes ott maradt vízcseppet.

Ha esetleg mégis megbújtak az üveg zuhanykabinon a makacs vízkő lerakódások, 1:1 arányban öntsön össze vizet és ecetet. Mártson az oldatba egy szivacsot és törölje át vele a tisztítani kívánt felületet. A tiszta, átlátszó felület elérése érdekében egy száraz ronggyal, vagy papírtörlővel törölje szárazra a zuhanykabint.

Zuhanykabin és tükör

A műüvegből készült zuhanykabinon több szennyezés keletkezhet, így sokkal jobban oda kell figyelni tisztántartására. Előfordulhat, hogy gyakrabban kell takarítani, mint a valódi üvegből készült zuhanykabint, ám ecetes víz segítségével az itt lerakódott szennyeződések eltávolíthatóak.

Léteznek felületkezelt, vízkőtaszító zuhanykabinok is, amiknek felületéről lepereg a víz, alig képződik rajtuk szennyeződés, de ettől függetlenül igen is kell takarítani őket! Az előző két fajtával ellentétben, a szennyeződés itt minimális és sokkal könnyebb eltüntetni, az erős tisztító-, és súrolószerek használata felesleges.

A króm felület mellett, elterjedtek a faburkolatú és csempe borítású zuhanykabin felületek is. Ezek tisztításakor ne használjon savas, lúgos, vagy maró hatású tisztítószereket, mert csak kárt tesz bennük! Ezek helyett inkább citrusok héjával dörzsölje át a felületet, ezzel kellemes, friss illatot adva neki.

A tisztításhoz mi a következő sorrendet javasoljuk: Ecetes vízzel törölje át a felületet, dörzsölje át a citrus héjával (elhanyagolható), majd törölje szárazra a zuhanykabint. Az ecet - víz kombó helyett jó megoldás lehet még az ecet és étkezési szóda keverék. Kenje be az ajtót a pasztával, hagyja rajta egy órán át, majd mossa le azt és törölje szárazra.

Zuhanyfüggöny tisztítása

A zuhanykabin mellett meg kell említenünk a zuhanyfüggönyt is. Ezek nagyon hajlamosak a penészedésre. Gyakori, hogy a zuhanyfüggöny alján nagyobb mennyiségben ragadnak meg a szennyeződések, baktériumok, de ha elhanyagoljuk penészfoltok is megjelenhetnek rajta.

Zuhanyfüggöny tisztítás

Tisztítása mosógéppel a legegyszerűbb. A mosógépbe öntsön mosószert, illetve öblítő helyett 20%-os ecetet. Ha a zuhanyfüggöny mellé törölközőt is rak a mosásba, azok segítenek kidörgölni a függönyből a piszkot.

Fürdőszoba járólap tisztítása

A járólapot újjá varázsolja az ecetes vagy citromleves felmosás, ami hatékonyan eltávolítja az oda ragadt vízkövet. Egy vödör vízhez keverjen 1-2 dl ecetet vagy citromlevet, majd ezzel alaposan mossa fel a járólapot. Ha vannak makacsabb szennyeződések is, egy kefével súrolja át a felületet. Miután megszáradt a járólap, érdemes bő vízzel, illatos felmosóval is felmosni, hogy kellemes illat uralkodjon a helyiségben. Fontos, hogy felmosás előtt nyissa ki az ablakot, hogy gyorsabban száradjon a járólap.

A járólapot újjá varázsolja az ecetes vagy citromleves felmosás, ami hatékonyan eltávolítja az oda ragadt vízkövet. Egy vödör vízhez keverjen 1-2 dl ecetet vagy citromlevet, majd ezzel alaposan mossa fel a járólapot. Ha vannak makacsabb szennyeződések is, egy kefével súrolja át a felületet. Miután megszáradt a járólap, érdemes bő vízzel, illatos felmosóval is felmosni, hogy kellemes illat uralkodjon a helyiségben. Fontos, hogy felmosás előtt nyissa ki az ablakot, hogy gyorsabban száradjon a járólap.

Járólap tisztítás

Tükör tisztítása

A tükröt egyszerűen, gyorsan tisztává varázsolhatja a mi módszerünkkel!

Keverjen össze 1 evőkanál szódabikarbónát, fél dl ecetet és 2 dl vizet. Mártson a keverékbe egy szivacsot vagy kis kendőt, törölje át vele a tükröt, majd egy száraz ronggyal vagy papírtörlővel törölje szárazra azt.

Tükör tisztítás

Ha van üres szórófejes flakon otthon, érdemes abba önteni a keveréket, így még egyenletesebben és egyszerűbben fogja tudni felvinni azt a tükör felületére, illetve későbbi tisztításokkor is jól jöhet.

A rendszeresség fontossága

Bármilyen meglepő, egy takarítást is meg kell szervezni, mint egy meglepetés bulit, vagy egy családi ebédet. Ha előre átgondolja, hogy mit milyen sorrendben fog takarítani, milyen folyamatokat tud párhuzamosan csinálni, azzal rengeteg időt spórol meg.

Összeszedtük a legfontosabb lépéseket, amire ha ügyel, sokkal hatékonyabb lesz a takarítás!

Alap szabályok

Elsőnek, mindig tartsd be a fentről-lefelé elvet. A takarítást mindig a magasabb pontról kezdje és úgy haladjon lefelé. Gondoljon csak bele, ha elsőnek a követ mossa fel, utána feljebb megy, a tiszta padló újra koszos lesz, a fentről leeső portól.

Mielőtt a polcokat áttörli, szedjen le róluk mindent, hogy az egész polcot egyben megtisztíthassa és ne maradjanak rajta kosz foltok. Takarításkor, felmosáskor az ablakot lehetőleg mindig nyissa ki, szellőztessen, hadd jöjjön be a friss levegő, illetve így a nedves felületek hamarabb száradnak meg.

Fürdőszoba

Végül, de nem utolsó sorban, viseljen gumikesztyűt vegyszeres tisztításkor, ezzel elkerülve a bőr kiszáradását és egyéb irritációkat.

A kosz megelőzése

Itt van néhány tanács, amik segítségével hosszabb ideig lesz ragyogó tiszta a fürdőszobája:

A fürdőszoba hosszabb használata után kapcsolja be a szellőztetést, vagy egy ventillátort, ami segít abban, hogy a penészfoltok, illetve a piszkok minél később bújjanak elő. Emellett a kádat, zuhanykabint használat után mindig törölje szárazra egy rongy vagy kézi gumilapát segítségével.

Hetente legalább 4-5 alkalommal súrolja meg a WC kagylót, még akkor is, ha nem tűnik koszosnak. Ezzel elkerülheti a makacs vízkő lerakódást.

Mindezek mellett, ügyeljen arra, hogy a mosdóról minden fogmosás után öblítse le a fogkrém foltokat. Ha a mosdó felett szokott sminkelni, ügyeljen arra, hogy a kifröccsenő smink foltok ne száradjanak rá.

A nehezebben elérhető részek

Előfordult már Önnel, hogy akárhogy dörzsöl egy felületet, a sarokban, a kisebb, eldugottabb felületeken mégis rajta marad a piszok? Ezeket könnyen letakaríthatja fültisztító segítségével. Csak mártsa bele a fültisztító végét a tisztító folyadékba és dörzsölje át vele a kényesebb részeket.

Ha nem szeretné feláldozni a fültisztítóit, használhat hurkapálcát, régi fogkefét vagy sokat használt evőpálcikát is helyette. Ezek végére csavarjon rá egy kendőt, majd ezt a betekert részt mártsa bele a fertőtlenítő szerbe, ecetbe. Ezzel dörzsölje át a nehezen elérhető felületeket.

Fuga tisztítás

Megjelölt szivacsok

Egy háztartásban rengeteg szivacs fordul meg, s ha színük is megegyezik egymással, könnyen összecserélhetjük őket, ezáltal szétszórhatjuk a kórokozókat a lakásban. Fontos, hogy egy szivacsot csak egyetlen felület tisztítására használjon! Plédául használjon más-más szivacsot a WC és a zuhany tisztítására. Ezeket, hogy ne tévessze össze, jelölje meg, például vágja le valamelyik sarkát. Az is segít, ha minden szivacs különböző színű, így meg tudja határozni, hogy melyik színnel mit kell takarítani.

Zuhanykabin tisztítása Fix Áron praktikákkal

Egyszerű illatosító

Még a legalaposabb takarítás után is előbújhatnak a kellemetlen szagok a fürdőszobában. Az ecet semlegesíti ezeket az illatokat, azért is ajánljuk ezt elsősorban a helység suvickolására.

Ha az ecetes módszer nem szimpatikus, akkor tegye a következőt: Egy kisebb tálba vagy üvegbe tegyen rizset, majd csepegtessen rá egy pár csepp illóolajat és takarja le azt textíliával.

Tegye az ablakpárkányra vagy a polc tetejére és hagyja, hogy bejárja a helyiséget az illata.

Keressen minket bizalommal a +36 70 307 31 00-as telefonszámon.

Ha baj van, Fix Áron megoldja!

Vízvezeték szerelési szolgáltatásaink: Összes szolgáltatás
+36 70 307 31 00

© 2006 - 2024, BOTVINIK Kft.