Egy beázás története

beázott fal

A lakóhelyünket a megfelelőképpen karban kell tartani, hogy a lehető legkésőbb váljanak szükségessé az esetleges felújítások. Ám minden igyekezetünk ellenére, felmerülhetnek váratlan problémák, mint például csőtörtés, alkatrészek kopása, amelyek megoldására érdemes akár több szakemberrel felvenni a kapcsolatot.


A probléma

November elején hívott fel minket egy ügyfél, miszerint beázott az újépítésű lakása, szerinte csőtörés miatt. Telefonos egyeztetésünk ideje alatt elmondta, hogy 4 napja este vette észre, hogy a fürdőszobájával falszomszédos hálószobájában, az ágy mellett friss vizes ázásnyom található, így azt gondolta, hogy a fürdőszoba és a hálószoba közötti falban csőtörés keletkezett.

Rögtön el is zárta a vizet, hogy még nagyobb kár ne keletkezzen. Másnap reggel rögtön hívta az egyik vízszerelő ismerősét, aki csak napokkal később ment hozzá telepszelmére. Ő a műszereivel megállapította, hogy nincs csőtörés a falban, hanem a zuhanykabin alján kifolyik a víz, és az folyt át a 2 réteg járólapon és fugán, emiatt ázott be a lakás. Amikor ezt hallottuk, kételkedtünk benne, hogy ez lenne a probléma valós oka, ezért megegyeztünk abban, hogy még aznap kimegyünk, felmérjük a lakását és megkeressük a vízszivárgás valódi problémáját.


A hívás befejezte után egy fél órával már nála voltunk, majd megvizsgáltuk a helyiséget. Egy alapos helyszíni felmérés után megállapítottuk, hogy a fürdő- és a hálószoba közötti falban az egyik vascső megrepedt.

Csövek

Megoldás

A probléma megtalálása után lebontottuk a beázott területet, hogy hozzáférjünk a csövekhez. Ezután, tekintettel arra, hogy milyen kellemetlen egy félig lyukas fal mellett aludni, még aznap beszereztük a megfelelő típusú vascsövet, majd kevesebb, mint egy órán belül kicseréltük azt, illetve a falat visszaállítottuk. Az utolsó simítások elvégzése közben egy jót beszélgettünk a kedves ügyféllel, akit tanácsokkal láttunk el az ilyen jellegű kellemetlenségekkel kapcsolatban. Továbbá tájékoztattuk, hogy amint észreveszi, hogy ismét vizesedik a fal, hívjon minket, mert az általunk elvégzett munkákra 3 hónapos garanciát vállalunk.


Miután a takarítással is megvoltunk, elégedetten hagytuk el a helyszínt, hogy egy újabb ügyfélnek segíthettünk.


A csőtörés nem gyerekjáték, hirtelen magas vízszámlát tud eredményezni. Vízszerelőként fontosnak tartjuk, hogy ügyfeleink tudják, milyen jelei vannak egy csőtörésnek. Ha azt veszi észre, hogy vizes a fal, hirtelen penészedik az egyik helyiség, irreálisan megnövekedett a vízszámlája, vegye fel velünk a kapcsolatot, rendelkezésére állunk Pest megye egész területén, illetve annak vonzáskörzetében.


Amennyiben bármilyen kellemetlenség merülne fel az Ön fürdőszobájában, hívja a +36 70 307 31 00 telefonszámot, mi vízszerelő szaekmbereinkkel segítünk, legyen akármilyen kicsi, vagy nagy problémája.

+36 70 307 31 00

© 2006 - 2024, BOTVINIK Kft.