Gyakorlati tippek a fürdőszobai szerelvények kiválasztásához

Fedezze fel a legjobb fürdőszobai trendeket és tanácsokat a stílusos szerelvények kiválasztásához a VizesBudapesttel.

Gyakorlati tippek a fürdőszobai szerelvények kiválasztásához

Fürdőszobai felszerelés

Gyakran felmerül a kérdés, mi is számít fürdőszobai szerelvénynek, és milyen összetevőkből áll?

A fürdőszobai szerelvények magukban foglalják mind a mosdó- és kádcsapokat, zuhanykeverőket és más rejtett szerelvényeket. Egyszóval, minden olyan eszköz, amire a fürdőszobában fürdéshez, kézmosáshoz vagy zuhanyzáshoz van szükség.


Napjainkban már a fürdőszobai szerelvények nem csak funkcionális elemek, hanem a fürdőszoba díszítésének is részét képzik. A fürdőszobai felszerelések meghatározása javarészt már az adott helyiség belsőépítészeti- és a lakberendezési stílusa szerint történik.


Fürdőszobai csaptelepek típusai

A piaci verseny fokozódásával a gyártók folyamatosan új formavilágú és funkcionális megoldásokkal próbálnak előrukkolni. Ennek következtében a választék, mind a fürdőszobai szerelvények, mind a fürdőszobai felszerelések közül évről évre bővül.


A különböző minták, színek és modellek széles skálája könnyen összezavarhat minket. Hogyan választhatunk a temérdek gyönyörű termék közül, hogy a számunkra legideálisabb fürdőszobai csaptelepet találjuk meg?


A lentebb látható tippek segíthetnek minél könnyebben meghozni ezt a döntést.


VizesBudapest, fürdőszobai csaptelepek

A mosdócsapoknak tökéletesen illeszkedniük kell a mosdókagylóhoz. A különböző keverőcsapok nemcsak stílusukban térnek el egymástól, hanem a beépítési módjukban is. Ez az első dolog, amire figyelnünk kell a megfelelő modell kiválasztásakor. A mosogatócsapokat falra szerelhető és mosogatóra vagy pultra szerelhető csapokra oszthatjuk. Fontos, hogy tisztában legyünk azzal, melyik modellre van szükségünk.


A csaptelep mérete és magassága egy másik fontos szempont. Egy túl magas csaptelep vízfröccsenést okozhat minden kézmosásnál, míg egy túl alacsony csaptelep használata kényelmetlenné válhat. Ezért elengedhetetlen, hogy vásárlás előtt megmérjük a mosogatót és a faltól való távolságot.

A piacon már elérhetőek a mozgatható csaptelep típusok, amelyek megkönnyítik a mosogató használatát.


Hogyan válasszuk ki a tökéletes kádcsapot?

A kádcsapok esetében fali, kádas vagy álló keverők között válogathatunk, amelyek az utóbbi időben rendkívüli népszerűségre tettek szert, és egyfajta díszt alkotnak a divatos szabadon álló kád mellett.


Zuhanykészletek

Az üzletek kínálatában találhatunk egyedi elemeket, mint például zuhanykeverőket vagy esőzuhanyokat, de teljes zuhanykészletek is elérhetőek, amelyek mindkét elemet egyesítik.


A telepítési módszer a legfontosabb szempont. A klasszikus, kézi működtetésű zuhanykeverőket a falra szokták szerelni, de más lehetőségek is léteznek. A mennyezetre vagy a falra szerelhető beépített keverők is egyre népszerűbbek. Hozzá kell tenni, hogy néhány zuhanycsaptelep funkcionális rendszerrel van felszerelve, amely lehetővé teszi a vízhőmérséklet személyre szabását az egyéni igényekhez.


A fürdőszobai szerelvények nem csak a fürdőszoba kialakításának funkcionális elemei, hanem a fürdőszoba legnagyobb díszei. Ezért a csaptelepek kiválasztása soha nem lehet véletlenszerű. Érdemes megfontolni a különböző lehetőségeket, ellenőrizni a rendelkezésre álló termékeket. A gyártók számos különböző modellt kínálnak, amelyek könnyen illeszkednek bármilyen belsőépítészetbe, gyakorlatilag bármilyen stílusban!


VizesBudapest, fürdőszobai szerelvények

Hogyan illesszük a szerelvényeket a fürdőszoba stílusához?

A szerelvényeknek illeszkedniük kell a belső tér stílusához és jellegéhez. A rossz modell - még ha elegáns és divatos is - groteszkké teszi a fürdőszobát. Alábbiakban felsorolunk néhány példát a csaptelepek belsőépítészeti stílusú kombinációira.:

  • A fehér, visszafogott fürdőszobai szerelvények kiváló választás a modern, minimalista fürdőszobába. A fehér színű csaptelep gyönyörűen illeszkedik a különböző árnyalatú természetes fa mintához vagy a nagyméretű tükrös csempéhez.
  • A hideg színű csempék hideg tónusú berendezési tárgyakkal kombinálva a stílusos, modern belső terek receptje. A betont utánzó csempével ellátott helyiségekben jól mutatnak az ezüst vagy fekete csaptelepekkel díszített mosdók és fürdőkádak.
  • A glamour stílusú fürdőszobához a nemes aranyból készült szerelvények lehetnek a legjobb választás, amelyek csillogást és a stílusra jellemző fényes megjelenést kölcsönöznek a belső térnek.

A lehetőségek igen sokrétűek, hogy hogyan használja őket, az már csak a fantáziáján múlik!

Fürdőszobai szerelvények beszereléséhez, cseréjéhez mindig szükség van egy pontos, megbízható, precíz szakemberre. Csapatunk áll rendelkezésére a hét minden napján a +36 70 307 3100 telefonszámon.
Vízvezeték szerelési szolgáltatásaink: Összes szolgáltatás
+36 70 307 31 00

© 2006 - 2024, Arcweld Kft.