A vízvezetékek kiépítésének hibái régen és most

A régi időkben a vízvezetékek szereléséhez értelemszerűen nem tudtak még olyan profi alapanyagokat használni, mint ma. A régi vízvezeték szerelési alapanyagok legkevésbé sem voltak korrózió állóak.

vízvezetékek

A régi időkben a vízvezetékek szereléséhez értelemszerűen nem tudtak még olyan profi alapanyagokat használni, mint ma. A régi vízvezeték szerelési alapanyagok legkevésbé sem voltak korrózió állóak. Manapság számtalan olyan 50-60-as években épült ház, társasház van, ahol ezeknek a vezetékeknek a cseréje igencsak aktuális. A vízszerelő anyagok hiányai miatt nagyon sok horganymentes irányváltó idomot használtak fel. A pincékben általában nagyon nagy a nedvesség és ez még annyira sem kedvez a vezetékek állapotának. Régen a hőszigeteléshez filc alapot használtak, amely a vizet szinte magába szívja, és ki sem engedi onnan.

A vízvezetékek cseréje a legtöbb társasházban aktuális:

Ha csak nem akarnak csőtöréssel számolni. Egy nagyobb vízhálózat kiépítésekor fontos, hogy szakaszolásra is sor kerüljön és a szakaszelzáró csapok is beszerelésre kerüljenek. Egy új csőhálózat kiépítése bizony nem túl olcsó, de még mindig jobb, mint az egész házat vízzel elborítani. A vízvezeték rendszerek kiépítéseinek következő általános hibája a silány minőségű alapanyagok beszerelése. Az ismeretlen távolkeleti gyártók által kínált vezetékek beszerelésével mindenki többet árthat, mint használhat. Az idom és a cső nem megfelelő illeszkedése és rossz vágás esetén szintén csőtöréseket, szivárgásokat okozhatnak. A kalibrálás teljes mértékű hiánya vagy a rossz kalibrálási munkálatok és a hibás préselés is a vízvezetékek meghibásodását vonzza magával.

A padlófűtések gyakori hibája:

A mai modern világban a padlófűtések gyakori hibája hogy a padlóban megtalálható 15-20 Celsius fok hőmérsékletű csövek mit csinálnak, és a kazántól elindítjuk a 60-70 Celsius fokos előremenő hőmérsékletet. A régi fűtési hálózatoknál a fekete-acélcsöveket használták. ma már inkább a réz és a műanyag csövek hódítanak. A fekete-acélcsővel régen nagyon bonyolult volt dolgozni. A hozzá tartozó szerelési anyagok sem voltak túl olcsóak és még ehhez jöttek a hegesztési munkálatok. ma már a réz a befutó, hiszen jól munkálható, közép árfekvésű alapanyag. Ma még egy szerelési anyagról beszélhetünk ez pedig a műanyag, amely jó anyagformálhatósággal rendelkezik és igazán jól ellenáll a környezeti hatásoknak. Megfelelő tervezés és kivitelezés nélkül ma már teljesen biztos, hogy egy nagyon veszélyes vízvezeték rendszer tulajdonosai lehetünk.

Vízvezeték szerelési szolgáltatásaink: Összes szolgáltatás
+36 70 307 31 00

© 2006 - 2024, BOTVINIK Kft.