Fürdőkád csere

Fürdőkád cserével szinte majdnem mindenki találkozik élete során, hiszen lakásfelújítások idején ez szinte elengedhetetlen. Sorra kerülhet akkor is, ha használt lakásba költözünk és a lakás régi lakói által használt fürdőkádat mi már nem szeretnénk használni. Mivel a fürdőkád divat is elég sűrűn változik, így ebből a szemszögből nézve is fontossá válhat a kád kicserélése. A fürdőkád csere minden esetben szakembert igényel, hiszen ez is egy szakma. A fürdőkád pontosan olyan eleme a fürdőszobának, amely a leginkább szembetűnő, ha valaki belép oda. Mindig a fürdőkád az, amit először megnéznek és csak utána a mosdós, esetleg a szekrényt és a mosdót.

kád kép

Ma már több típusú fürdőkádat is be lehet szerezni. Beszerelés esetén mindig két típusát lehet megkülönböztetni, az egyik az épített a másik a gyárilag előlappal felszerelt modell. Az előlappal szerelt kádak esetében nagyon sok probléma felmerülhet, hiszen a szakemberek nem mindig találják meg rajtuk a derékszöget, így egy kis átalakítással tudják a beszerelést elvégezni. Természetesen a minőségi kádaknál ez nem sűrűn fordul elő, de az olcsóbb kádak szinte mindegyike ilyen. Magának az előlapnak a felszerelése is sokszor egy mutatvánnyal ér fel. Talán emiatt sem olyan közkedvelt a mesteremberek körében. Az épített előfalak esetében már más a helyzet, hiszen ytong elemekből készítik el, amelyek minden esetben alakíthatók.

Hogyan lehet egy kádcserét megejteni?

Első körben a falaknál meg kell nézni a derékszögeket. A rések és a szabálytalan derékszögek csak további gondot okoznak, így először ezeket a problémákat kell kiküszöbölni. A következő és nagyon fontos lépés a vízszigetelés elkészítése. Az illesztéseknél még így is lehetséges, hogy felgyűlik a víz, de abban biztosak lehetünk, hogy a falba nem jut be. Meg kell határozni a kád magasságát, amely a vízszerelőnek nagyon fontos információ. A burkoló szakember végzi el a vízkiosztást. A burkoló és a vízszerelő mindig csapatban dolgozik, hiszen az elvégzendő feladatok szinte egymásra épülnek. Csak így lehet tökéletesen elvégezni a fürdőkád beépítését. Ha a kádat beállították, akkor következhet a kád rákötése a csatornahálózatra.

Miként történik a kád beépítése?

A kádak beépítése során az egyik legfontosabb feladat a vízszintezés. Mindig stabilan kell állnia egy kádnak, így a szintezéssel ez is kivitelezhető. Ma már a falra felfúrják a tartófüleket és ezzel is segítik a kád stabilitását. A csövek illesztésekor fontos, hogy zsiradékot használjanak, hiszen ezzel az élettartamot is növelik. A flexi csöveket tapasztalt szerelők nem használják, hiszen hatalmas dugulásokat képesek okozni. A vízszintezést a kádból leeresztett vízzel ellenőrzik. Ha kellően vízszintes a kád, akkor egy csepp víznek sem szabad benne maradnia. A lábakkal még ezután is korrigálható a kád, de jobb, ha már eleve jól van vízszintezve és erre nem kerül sor. A kádak peremét mindig teljes hosszéban ki kell támasztani, hogy masszívan álljon és stabil legyen. Ha jól elvégezzük a kád beépítését, akkor a közeljövőben nem kell még a kádcsere gondolatával sem foglalkozni.

Vízvezeték szerelési szolgáltatásaink: Összes szolgáltatás
+36 70 307 31 00

© 2006 - 2024, Arcweld Kft.