Sarokszelep bekötése, sarokszelep csere

A sarokszelep csere illetve bekötése minden egyes vízfogyasztó eszköz esetében elhagyhatatlan. Mosdókhoz, WC tartályokhoz, mosogatók alá kell beszerelni a sarokszelepeket.

sarkokszelep csere kép

Milyen szerepet tölt be a sarokszelep, sarokcsap?

A különféle javítási, karbantartási munkálatok során a problémák kiküszöbölésére fontos, hogy sarokszelep álljon rendelkezésünkre. Ennek hiányában egy-egy munkafolyamat során a teljes vízhálózatot el kell zárni, amely kellemetlen lehet. Probléma esetén a sarokszelepet ott lehet elzárni, ahol a gond felmerült. Amennyiben egy mosdónál kell javítási munkálatokat végezni, így nem szükséges a WC víz elzárását is elvégezni, így az továbbra is szabadon használható. Ha nincsen sarokszelep, akkor a teljes háztartás víz nélkül marad a szerelés időszakára. Vízfolyás esetén a sarokszelepet elzárva már nem kell attól tartani, hogy a víz továbbra is csöpögni fog. Társasházaknál nagyon fontos a sarokcsap megléte, hiszen ha egy lakásban a flexibilis cső felmondja a szolgálatot, akkor az egész társasházban el kell zárni a vizet. Mire a gondnok intézkedik, addigra talán minden érintett lakás beázik.

Mikor kell sarokszelepet cserélni?

Mint minden, így a sarokszelepek is képesek elöregedni, azaz időszakonként ellenőrizni kell azokat és igény esetén gondoskodni a cseréjükről. Amikor azt érezzük, hogy a sarokszelepeket nagyon nehéz kinyitni, vagy elzárni akkor biztosak lehetünk abban, hogy elérkezett a csere időpontja.

Milyen sarokszelepet érdemes beszerelni?

Ma már nagyon sokfajta sarokszelepet kínálnak az üzletekben, de érdemes a kicsit drágább és megbízható szelepeket megvásárolni. A kínai áruk legtöbbször megbízhatatlanok, ezért ha e mellett döntünk, akkor gyakori cserére fog szorulni. A kicsit drágább, de megbízható szelepek mellett érdemes letenni a voksunkat. Magyarország kedvelt márkái a Mofém, a Schell és a Grohe. A sarokszelep cseréket mindig bízzuk szakemberre, hiszen ha beletörik a falba, akkor a szifont is cserélhetjük, így még nagyobb kiadást okozunk saját magunknak.

A sarokszelep csere folyamata:

Legelső lépésként a főcsapot kell elzárni és ellenőrizni, hogy nincsen nyomás alatt a rendszer, azaz nem folyik a víz. Ezután következhet a szerszámok segítségével a lazítás és a régi sarokszelep leszerelése. Miután felszereltük az új sarokszelepeket érdemes egy nyomáspróbát elvégezni, amely során a pontos működést ellenőrizhetjük. Ehhez a főcsapot újra meg kell nyitni.

Vízvezeték szerelési szolgáltatásaink: Összes szolgáltatás
+36 70 307 31 00

© 2006 - 2023, BOTVINIK Kft.