Szifon csere

A szifonok tisztítása és cseréje minden háziasszony rémálma. A szifon csere mindenkire vár, aki mosogat a háztartásban. A lefolyó vízben nagyon nagy mennyiségben megtalálhatók a szennyeződések. Nagyon sokan használnak külön szűrőket még is azt kell mondanunk, hogy ezek egy része belekerül a szifonba is. A zsírfogó szifonok ma már elérhetők a boltokban így érdemes talán ennek a beszereléséről gondoskodni. Ezeket a szifonokat fél évente érdemes teljesen áttakarítani, hogy továbbra is képesek legyenek a zsír felfogására.

szifon kép

Miként lehet a szifont kicserélni?

A szifon csere minden esetben más, hiszen léteznek könnyebben és nehezebben szétszedhető szifonok. A teljes csere folyamatának időtartam ettől függ. A szifon összes eleme szorító gyűrűkkel van ellátva. A búra szifonoknak az alját lehet lecsavarni. A hattyúnyakú szifonok általában a bűzelzárást szolgálják és menetes szorítógyűrű segítségével csatlakoznak a lefolyócsövekre illetve arra a csőre, amely a szennyvízhálózathoz csatlakozik. Nagyon figyelni kell az összeszerelésre, hiszen ha csak egy kicsit is elcsúszik az illesztés, akkor a víz szivárogni fog. A régi szifonok esetében általában a vízköves részeken számíthatunk szivárgásra.

Azt a szifont, amit már túl sokszor szétszereltünk és összeraktunk előbb vagy utóbb le kell cserélni. Csere esetén a szennyvízhálózathoz csatlakozó cső méretére lesz szükségünk. Ez általában 35-50 mm átmérővel bír, így vásárláskor ezt vegyük figyelembe. Még egy másik méretre is szükségünk lesz, ez pedig a mosdókagyló vagy a mosogató kifolyójának a faltól mért távolsága. Ha ezekkel a méretekkel tisztában vagyunk, akkor készen is van a bevásárló listánk. A szifon vásárlásnál figyeljünk oda, hogy olyan szifonokat is árusítanak az üzletekben, amelyeket csak toldó elemek segítségével lehet a szennyvízcsőbe becsatlakoztatni. Ilyen esetben, jobb, ha már a szaküzletben szakember segítségét kérjük.

Vízvezeték szerelési szolgáltatásaink: Összes szolgáltatás
+36 70 307 31 00

© 2006 - 2024, BOTVINIK Kft.