Új vízvezeték kiépítése

Az új vízvezeték kiépítése soha nem egyszerű feladat. Legtöbbször akkor kerül rá sor, ha mi magunk építkezünk, illetve építtetjük fel új otthonunkat, esetleg hatalmas felújításba kezdünk. Természetesen csőtörés esetén is valószínűleg új vízvezeték kiépítésére kerülhet sor, hiszen a régi csövek valószínűleg tönkre mentek. Építkezéskor mindig előre el kell dönteni, hogy milyen csöveket fogunk felhasználni az új vízvezeték kiépítése során, hiszen a falakban már eleve így kell kialakítani azoknak a helyét. Olyan mélységben kell kifúrni a falakat, amekkora vezetékeket fel szeretnénk használni a kialakítás során. A vízvezeték kiépítését mindig jobb szakemberre bízni, akik megvásárolják a megfelelő alapanyagokat és a beépítésre szánt anyagokat is. Természetesen emellett számtalan eszközre is szükség van, amellyel a szakemberek eleve rendelkeznek, így azokat nem szükséges egy háztulajdonosnak megvásárolnia. A vízvezeték szereléssel foglalkozó cégek a legtöbb esetben vállalják a teljes körű beszerzést is.

vezeték kép

Milyen tényezők határozzák meg azt, hogy milyen vízvezeték rendszer kiépítésére van szükség?

Az egyik legfontosabb kérdés, hogy mennyi vizesblokkra van szüksége a családnak, azaz mennyi is lett betervezve. Tudni kell azt is, hogy mekkora lesz körülbelül a vízfogyasztás. Ezen felül fontos kérdés, hogy közművesített a telek vagy sem, azaz közmű is beiktatásra kerül-e. A közmű nélküli építési telkeknél kicsit nehezebb a vízvezeték kiépítése, hiszen először meg kell tudni, hogy hol van a víznyelési hely és az mennyi vizet tudunk felvenni és a szennyvíz milyen úton-módon kerül majd elvezetésre. A szennyvízelvezetést mindig a szabályoknak megfelelően kell kialakítani.

Hol legyenek a vízvezetékek?

Ez szintén fontos kérdés és még a tervezés fázisában alaposan át kell gondolni. A falban, a falakon kívül a falhoronyban is futhatnak a vízvezetékek. A vezetékek mindig a főmérőórától indulnak el és érintik a zuhanyzót, a kádat, a mosdót és a wc-t is. Ma már a szakemberek külön kérésre akár az állmennyezetbe is be tudják építeni a vízvezetéket. Minden tervezés nehéz, de az egyik legnehezebb a vízvezeték kiépítésének megtervezése. Az igény és a tervek bonyolultságától függően kell megtalálni a megfelelő szakembert, aki majd segít a vízvezeték rendszer kivitelezésében.

Mi tartozik szorosan a vízvezeték kiépítéséhez, szereléséhez?

A mosdó csapok, a mosogató csapok, a kádcsapok és zuhanyzók, a mosogatógépek bekötése, a sarokszelep beszerelése, a visszacsapó szelep beszerelése, a légbeszívó szelep kiépítése, a kerti csapok szerelése, a vízóra beszerelése, a szivattyú szerelése, a tisztító nyílások kiépítése és a bukóaknák, a teljes lefolyórendszer kiépítése. Természetesen ide lehet sorolni, a szifonok felszerelését és igény esetén a mosogatógépek bekötését is.

Vízvezeték szerelési szolgáltatásaink: Összes szolgáltatás
+36 70 307 31 00

© 2006 - 2024, BOTVINIK Kft.