Villanybojler csere

A Hajdu villanybojlerek megbízható és jó minőségű készülékek, ám alkalmanként bizony cserére szorulnak. Kellő odafigyelés mellett, természetesen meghosszabbítható az élettartamuk, de egy idő után a Hajdu villanybojler cseréje elkerülhetetlenné válik.

nincs kép

Mikor érdemes villanybojler cserére gondolni?

A rendszeres karbantartás kiemelkedő fontosságú a villanybojlerek esetében, de 25-30 évig is képesek problémamentes működést produkálni. A villanybojlerek élettartamát bizonyos tényezők azonban lerövidíthetik. A vízhőmérséklet, az hogy hányan használják a bojlert, rendszeresen karbantartották-e, ez mind fontos kérdés az élettartam szempontjából. Egy körülbelül 20 éve üzemelő bojler esetében jobb a csere mellett dönteni. Amennyiben egy 5-10 éves bojlerünk van és annak karbantartására 2 évente sor kerül, úgy valószínű, hogy egy javítással még tovább képes majd üzemelni.

A Hajdu villanybojler cseréje:

Legelső lépésként az új bojlert kell megvásárolni, hiszen fontos, hogy a csere minél gyorsabban megtörténjen és a család ne maradjon melegvíz ellátás nélkül. A szakemberrel mindenképpen fontos konzultálni, hiszen képes segíteni a megfelelő készülék kiválasztásában. Amennyiben a család tagjainak száma növekedett, úgy érdemes a megfelelő kapacitású bojlert vásárolni a régi helyett.

A szakemberrel minden esetben érdemes egy pontos időpontot leegyeztetni a cserére, lehetőleg olyan időszakban, amikor a bojler nem nagyon van használatban. A szakember először áramtalanítja a készüléket és leengedi a biztonsági szelepen keresztül a bojlerben lévő vizet. Leszereli a melegvíz csövet és leköti a hálózatról is a bojlert. A víz kifolyása után kezdődik el a csere. Meg kell nézni, hogy a felfogatás jó helyen van-e és az új készülék számára is megfelelő. Ha illeszkedik, akkor nem szükséges új bojlertartót felszerelni. Az új villanybojler felhelyezése a következő lépés. Felszereli az új biztonsági szelepet és beköti a flexibilis csöveket. Megnyitja a melegvíz csapot és feltölti vízzel a bojlert. Ezután visszaköti az áramot és a biztosítékot is visszakapcsolja. A bojler csere ilyen gyorsan megoldható, ha azt szakemberre bízzuk.

Vízvezeték szerelési szolgáltatásaink: Összes szolgáltatás
+36 70 307 31 00

© 2006 - 2024, BOTVINIK Kft.