WC tartály javítás

A WC tartály javítás akkor a legfontosabb, amikor azt látjuk, hogy csöpög a víz. Ezekben az esetekben a wc tartály belsejét alaposan át kell vizsgálni, mert a szivárgó víz megzavarja a nyugalmat és természetesen a vízfogyasztás is megnő. A feleslegesen elfolyó víz nagyon magas vízszámlát fog eredményezni, sokszor olyan magasat, amire nem is gondolna a fogyasztó. A hibás WC tartály ellenőrzése fontos feladat.

wc tartály csere kép

WC tartály javítás lépései:

Legelső lépés az, hogy leszereljük a tartály fedelét és ezután a leeresztő szelepet is. A leeresztő szelep felel azért, hogy a víz a WC csészébe jusson. A tartályban ezen kívül még a töltőszelepet fogjuk megtalálni, ez felel a vízzel való feltöltésért. A WC csészébe soha nem juthat felesleges víz, hiszen a leeresztő szelep pontosan ezért felel. A feltöltő szelepeket érdemes egy kicsit megmozgatni, átmozgatni, mert sok esetben elvízkövesedik vagy valamilyen egyéb szennyeződés kerül oda. Ezzel a kis átmozgatással átmenetileg a gond orvosolható, amíg fel nem készülünk a komolyabb javítási munkálatokra. A tartály cseréhez minden esetben el kell zárni a lakásban a vizet. Vízpumpa fogóra lesz szükség, hogy a szerelés teljesen biztonságos legyen. Amennyiben átvizsgálás során azt tapasztaljuk, hogy a feltöltő szelep nem tölt rendesen, úgy nem szabad megmozdítani és azonnal vízszerelőt kell hívni illetve mi magunk is kicserélhetjük.

Sokszor a tartály inzenzíven elkezdi a töltést, ekkor biztosak lehetünk abban, hogy a WC leeresztő szelep hibásodott meg. A tartályban levő vizet átengedi abban az esetben, ha a gumitömítés az alján elöregedik. A gumiszimering kicserélése nem tartozik a legkönnyebb feladatok közé, így aki még soha sem próbálta, az inkább hívjon vízszerelőt. Megfelelő logikával, kézügyességgel azonban bárki ki tudja cserélni és a WC tartály javítás könnyedén kivitelezhető. Akiknek nem sok türelmük van, és nem rendelkeznek elegendő kézügyességgel, azok tényleg döntsenek a szakember segítsége mellett.

Vízvezeték szerelési szolgáltatásaink: Összes szolgáltatás
+36 70 307 31 00

© 2006 - 2024, BOTVINIK Kft.