Mennyi ideig tart és mennyibe kerül egy fürdőszoba felújítás?

A fürdőszoba felújítása minden lakástulajdonos számára fontos feladat. Nyilvánvalóan ez minden otthon egyik legfontosabb helyisége, a kikapcsolódás és az alapvető szükségletek helye. Mennyibe kerül egy fürdőszoba felújítás? Hogyan kerüljük el a felesleges költségeket és az esetleges hibákat?

Mennyi ideig tart és mennyibe kerül egy fürdőszoba felújítás?

Sok függ az adott helyiség méretétől és az épület egészének jellegétől. Egy apartmankomplexumban egy kis fürdőszoba felújítása sokkal könnyebb, mint egy tágas otthon fürdőszobai berendezéseinek teljes cseréje. Mennyibe kerül a fürdőszoba csempe? Mennyibe kerül a zuhanyzó beépítése? Minden az Ön pénzügyi lehetőségeitől függ.


A fürdőszoba felújítás hossza

Az egész projekt kevesebb időt vesz igénybe, ha van egy kész terv. Egy jó, hozzáértő szakember minden bizonnyal segít elkerülni a felesleges hibákat, ezzel csökkentve a munkaidő hosszát és a költségek mennyiségét. A fürdőszoba felújítás a csempe eltávolítása nélkül jóval kevesebb időt vesz igénybe, mint egy sokkal régebbi fürdőszoba felújítása, ahol első lépésként meg kell szabadulni a kopott fal- és padlóburkolatoktól is.

A követelmények és elvárások pontos meghatározása könnyen áttekinthető projekteket eredményez, amelyek elkerülik a szükségtelen költséges buktatókat. A fürdőszoba berendezésének egyes régi elemei illeszkedhetnek az új koncepcióba, így időt és pénzt takaríthat meg. A fürdőszobai csempe költsége kétszégtelenül az egyik legnagyobb kiadás a felújítás során. Ennek a fontos elemnek a cseréje vesz igénybe a legtöbb időt. Egy szakértő segít felmérni, hogy a fürdőszoba felújítása csempe eltávolítása nélkül járható-e az adott helyzetben. Ha az időtényező fontos Önnek, az is ésszerű lépés az összes szükséges alapanyag idő előtti megrendelése. Az ilyen helyiségek felújítása általában két-három hétig tart.

Fürdőszoba felújítás - csempézés

Hol kezdjem?

A fürdőszobai berendezéseket először el kell távolítania, majd ha szükséges, a régi csempét is. Amennyiben teljeskörű fürdőszoba felújításról beszélünk, akkor a következő lépés az új padló öntése és a falak kiegyenlítése. Szükség esetén a felújítás megkezdésekor villany- és vízszerelési munkákat is el kell végezni, illetve a teljes vízhálózat korszerűsítését is. Ehhez meg kell vásárolni és fel kell szerelni a szükséges új anyagokat, például csempét, WC-t, fürdőkádat vagy zuhanyzót és egyéb kiegészítőket (például tükröket, polcokat, világítást stb.). Fontos, hogy előre tervezzük meg, hogy melyik berendezés hova kerül, így akár játszhatunk is a rendelkezésre álló térrel.


Költségek

Egy bérházi fürdőszoba felújításának költsége minden bizonnyal a helység méretétől és a felújítandó berendezési tárgyaktól függ. Ha teljesen a semmiből újítja fel fürdőszobáját, akkor magasabb költségekkel kell szembenéznie. Hasonlóképpen, ha csak a fürdőkádat akarja zuhanyzóra cserélni, de több mindent nem szeretne változtatni, az is kisebb kiadást jelent. A legnagyobb költség gyakran a csempe cseréje. Természetesen felújíthatja a fürdőszobát anélkül, hogy kiszakítaná a régi csempét, de előbb-utóbb arra is szükség lesz. Az új csempe felszerelése időigényes munka, amely sok többletmunkával jár, mint például a szilikonozás vagy a csempe fugázása. Az ára a mintától és az anyagtól függ.


Tehát mennyibe kerül egy fürdőszoba felújítás? Jelenleg egy teljes fürdőszobai felújítás átlagos költsége néhány százezer forinttól több millió forintig terjedhet. A felújítási munkák, költségei a következőképpen alakulhatnak:


Fürdőszoba felújítás

Az, hogy mennyibe kerül egy fürdőszoba felújítása, nagyban függ a tervezés hatékonyságától és saját anyagi lehetőségeink figyelembevételétől. Az elérni kívánt célok és elvárások pontos meghatározása, a helyiség funkcionalitásának biztosítása csökkentheti a felesleges kiadásokat. Természetesen számolni kell az úgynevezett fürdőszobai munkadíjjal is, amely az adott számlázási helyzettől függően változik.

Átlagosan egy fürdőszoba felújítás körülbelül egy alap panel fürdővel számolva 650 000 Ft-tól indulhat, ettől nagyobb fürdőszobáknál előfordulhat akár 950 000 Ft-os munkadíj is. Ez minden fürdőszoba esetén más és más, pontos árajánlatot csak szemelyes felmérés és tervezés után tudunk adni.


Hívjon minket most a +36 70 307 31 00 telefonszámon és egyeztessünk időpontot a fürdőszoba felújításával kapcsolatban!

+36 70 307 31 00

© 2006 - 2024, Arcweld Kft.